skoly 224 41Hledáte zajímavou možnost školy v přírodě? Máte rádi šumavskou přírodu a historii? Ve spolupráci s poskytovatelem ubytování a stravování nabízíme možnost realizace školy v přírodě.

Nabídka platná pro rok 2016

Program školy můžete obohatit o výukový program v keltské vesničce, botanické zahradě, vyjížďkou na koních, pěším či cyklistickým výletem do okolí Prášil, sportovním vyžitím, apod.
Pro školní kolektivy nebo jiné skupiny, nabízíme možnost ubytování v nově zrekonstruovaném objektu, celodenní stravování a také zajištění programu pro děti. Využít můžete např. výukový program z dějin našich předků - Keltů, výukový program v botanické zahradě, výlety do okolí - Prášilské jezero, jezero Laka, Poledník, apod.

Cena jsou stanoveny dohodou a zájemce o podrobnosti, prosím volejte na tel. 602 340 991, Vašek Horák nebo pište na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

skoly w1

Fotogalerie výukových programů
Pracovní list 1

 

       

 

      

 



Doplňkový program v Prášilech a okolí:

Vyjížďky a povídání o koních

Pro skupiny je určen program povídání o koních ve stáji a výuka jízdy. Program trvá cca 1,5 hodiny a stojí 500,- Kč. Program se objednává v Informačním centru v Restauraci u Michala. Zájemci si mohou sjednat i individuální projížďku na koních po okolí.

Botanická zahrada

Nejvýše položená botanická zahrada v Česku obsahující stovky rostlin mnoha barev. Možnost průvodce s výkladem.
Zahrada se nachází v centru obce Prášily a vstup stojí 10,- kč s odborným výkladem. Průvodce se objednává v Informačním centru v Restauraci u Michala.

Dětské a sportovní hřiště

Na okraji obce Prášily - Dětské hřiště obsahuje skluzavky, prolézačky, apod. Ve sportovní části máte možnost využít tenisový kurt, basketbal, apod. Ojednává se v Informačním centru v Restauraci u Michala.

Přednáškový sál

K dispozici je také přednáškový sál, kde lze uskutečnit povídání s promítáním o přírodě Šumavy, o šumavských strašidlech, apod. Cena pronájmu sálu je 280,- Kč za hodinu. Přednáška se objednává v Informačním centru v Restauraci u Michala.

Občerstvení

Bufet, restaurace, cukrárna - najdete vše v centru obce Prášily

Bizoni - najdete je vedle botanické zahrady, vstup je volný

Výlet - například Prášilské jezero, jezero Laka, vyhlídka Poledník, apod., podrobnosti zde>>


Parkování autobusu je možné pouze na vyznačených místech v obci Prášily nebo na lokalitě Slunečná, v blízkosti Archeoparku je možné pouze vystoupit a nastoupit.

Parkování aut je také možné jen na vyznačených místech v obci Prášily.

Celá nabídka programů se nachází v obci Prášily na Šumavě a je od sebe vzdálena max. 500 metrů z jedné strany obce Prášily na druhou!

Pro občany s průkazy ZTP doporučuji volat předem na tel 602 340 991 - jedná se zde o běžný horský terén bez bariér, ale s převýšením.

Více podrobností a ceny na telefonu 602 340 991 V. Horák. E-mailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

S přáním hezkého dne Václav Horák